ya ALLAH rahmatilah kami di dunia dan akhirat Lilypie Second Birthday tickers

Monday, December 23, 2013

suami oh suami

assalammualaikum


bercerita mengenai seorang lelaki.. suami.. juga ayah..
dia bekerja isnin hingga jumaat
sabtu dan ahad, kerja part-time..
maklumlah sekarang ni.. dok kota besar..
gaji seribu dua ni macam xde ape..
ulang alik kerja + makan minum + taska + pampers..
jadi.. sabtu ahad dia jarang berehat..
isnin-jumaat pon balik da malam kadang2 kena buat kerja..
preparation untuk kerja partime..
belom lagi lunchour rushing kesana kemari.. juga kerja..
pendek kata hidup memang sentiasa kerja..
mungkin sebab dia bukan datang dari keluarga yang mewah..
biasa hidup susah.. jadi penat tu bukan apa2 bagi dia..
sudahlah penat bekerja.. tidur melebihi jam 12 mmg rutin..
selalunya, balik rumah dia memasak..
dulu bila isteri mengandung.. " sayang da penat, biar abang masak"
memang la mengah.. tapi tu kan normal mengandung..
sampai bergaduh sape y nk masak..
bila bersalin tentu la isteri tak memasak..
" abang dah masak, nanti sayang panaskan je bila nk makan"
ya.. dia memasak masa isteri berpantang..
google resepi itu dan ini..
bila da lpas pantang.. isteri volunteer nk masak 
" takpe abang masak.. "
errr " nak sayang tolong ? "
" boleh.. tolong jaga ank
" kenapa sayang tak bole masak? "
" sebab abang tak bole menyusukan anak " atau " abang xde susu.. "
itu jawapan lelaki itu.. ya.. itu ...
sebagai perempuan.. sangat tersentuh dengar ayat tu..
subhanallah :)
 wujud lelaki seperti ini..
sempurna? tidak.. lelaki ini tidak sempurna..
manusia.. tentu saja punya kekurangan..
apa kekurangan dia? punya isteri yang penuh kekurangan.. hahahaha

ampunkan wanita itu..

jom join GA ni..
 
 

4 comments:

Petak Bunga said...

betuah dpt husband mcm ni...

amal salleh said...

^_____^

Aisy Nasiha said...

Alhamdulillah..syukur adik dapat suami yg baik macam ni.. semoga panjang jodoh....

amal salleh said...

amin amin amin ya ALLAH :)