ya ALLAH rahmatilah kami di dunia dan akhirat Lilypie Second Birthday tickers

Thursday, December 6, 2012

progress umah (week-3)

assalammualaikum..

huuu kelmarin jmp abg kelate tu..
dia nk wat wiring dlm bilik kn?
tp nan hado..xberubah pun..
tp consider..sbb dia ckp ank dia xchat..
so mb dia kalut nk blik..
plus kami pun blum bli lampu..
sbb lmpu bilik blkang tu buruk..
y lame..so da xputih :))
so seben decide lampu tu ke luar umh (blkg)..
lampu bilik tengah sbb kecik..ke bilik belakang..
kami akn bli lmpu baru utk bilik tengah..
huhuh ade paham ka??? :))
so smlm ke v-light lg..err y kat downtown mines tu jgk..
sbb snang..otw blik umh kn..
bli lmpu kalimantang je...xde led ye..sbb bilik je..
bilik tu pun tggu ade org dtg la bru guna..
tp y ni xde benda bulat tu..ape nm dia?



starter e??ntah la..tp lmpu ni xde la blink2 ms nk idup tu..
trus idup je..n energy saving..
price lampu biasa RM13..y ni plk RM18..
beza 5 hengget..so amek y RM18 tu..
tp umh dia tu mmg slim sket..y biasa tu gemok sket..

pastu trus g mkn..sbb bila mkn mlm sgt..
akn rs sgt xbes ms nk tdo..huhuhu
mkn..mi bndung masin  *weekk*
pastu blik jeeeee OMG
xde toiletttttt :))
bile diorg pecahkn lntai smlm...mb diorg trus pecahkn bilik air..
skali harung..sonang! kot la..
tp y harunye...bilik air baru blum bole guneeeee...
hohohoho maka????
kami mandi kat umh kak jit la lg.. :))
tp xpela..rs ok la..sbb nmpk progress..
tabletop da naik..hihihi...
harap2..lpas ni sumer smooth la..

oh ye..ape pendapat klu nk full tiles utk dapur?
bkn sumer dapurla..
kat atas sinki tu..nk tiles smpi siling+dpan bilik air...
ok x??

p.s: hooooo nk carikkkk tileeessssss!

.. cheQmOomOo ..

2 comments:

mrs gold said...

bestnya renovate umah..MG pnya loan umah tak tau apa cita lagi ni

cheQmOomOo said...

best klu da siap..tgh buat ni feninnnn~ huhuh