ya ALLAH rahmatilah kami di dunia dan akhirat Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, June 29, 2011

1 tick

hampa..sbb xdpt wat ujian talesemia..

sbb dia xde lab y berkaitan..

kena g klinik lain..

tp syukur..HIV test done..


p.s: b2b y nk wat ujian talesemia, tnye dlu e klinik tu ade ke x ye..

.. cheQmOomOo ..

sengih

arini nk wat HIV test..insyALLAH..


nape mcm cpt je ms bjalan e??
xpk ape pun lg..
blik kg pun x lg..
kaler xdecide lg..

ok list y ade wat e..

dokumen:
sijil kusus kawen - DONE

nikah:
bahan da ade..tp anta kat tailor raya..
OP - DONE

majlis resepsi:
doorgift tetamu 30%
tQ tag - booked
doorgift kawan2 - booked

hantaran:
perfume me - DONE
shoes me - DONE
toiletries him - DONE


p.s: nape x kalut pun e??hehehehe non-bridezilla i am ;)

.. cheQmOomOo ..

Tuesday, June 28, 2011

kisah seminggu :)


~ sedap! ~


~ 1stime ~


~ holiday ~


~ gud fren of mine ~


~ b2b ~


~ i love you you & you ~

.. cheQmOomOo ..

Tuesday, June 21, 2011

doorgift

perihal doorgift mmg memeningkan..
en.tunang ckp soh tgk2 ape2 y menarik..
sbb alang2 da dkat negeri kelahiran dia ni..
tp..mcm mahal je sumer..
sbb g souvenir shop je..blum g tamu or psar lg kot..
korg rs ape y menarik kat borneo ni??
utk djadikan doorgift..

xtgkpun bayau ni ;)

.. cheQmOomOo ..

Friday, June 17, 2011

berubah hati..maaf ~

ok..memula terjatuh hati ngn tudung ni..


tersangatla suke..siyes sgt suke..
wlupun ade jmp y lg cun..
huhu tp awning keras..xmo2..
nk y lembut je awning..

borak2 ngn 3org lg kawan baik y pun b2b..
dia bg plak dis pict..
uik???errr beralih hati..
maaf T_T sy xtetap pendirian..
tp org rs sgt suke sbb dpan tu ade cover..
hehehe xmo tdung msuk dlm bju..


kamu kate ape???
best part..mien mau DIY kn if menjadi dia punye selendang..
i love u more babe :D

p.s: y tau date sibuk bising..why xbooked ape2 lg..hehehe tggu blik kg ye..bile??ntah..~ hahaha :p

Tuesday, June 14, 2011

Friday, June 10, 2011

ALHAMDULILLAH..

ayah da kuar spital..


nnt nk kena bli alat exercise ayh..
nk kena bli bola utk ayah genggam..
td ade jmp tp teha ckp keras sgt..
so nnt nk crik lain..

da catat order..
5keychain..
10 brooch ;)

p.s: bley la stat wat felt blik..mood da ade :D

.. cheQmOomOo ..

Tuesday, June 7, 2011

ya ALLAH..

ya RAHMAN..ya RAHIM..
hanya KAU yang mampu memberi sakit..

dan hanya KAU yang boleh menyembuhkan..

YA ALLAH yang MAHA BERKUASA..
sembuhkan lah penyakit
Hj Mohd Salleh Bin Paimin..

KAU kuatkanlah semangatnya..

KAU limpahkanlah kasih sayangMU padanya..

KAU kurniakanlah kekuatan bagi kami menghadapi dugaan MU..
dan KAU rahmatilah umat islam seluruhnya..




p.s : MUSCLE CRAMPS. As discussed under weight loss, muscle mass is lost when glucoses are uncontrolled. There is some tissue breakdown, and there is considerable loss of "electrolytes". These are salts that are present in all tissues of the body, and are abundant in muscle. When they are lost, the muscle becomes very prone to a cramping pain.

.. cheQmOomOo ..

Friday, June 3, 2011

tick tock tick tock

alahai..mcm lmbt jek ms bjalan..
keje? byk tp mood keje da terbang di bawak angin..


nk balik..hwaaa.. nk balik!!!!!
stress ni..mood pun agk2 la nk ilang pun..
lenyap trus..mcm dinosour hahahaha
dr smlm rs mcm nk baring je kat keyboard ni..
ape y sedang sy fikirkan?????

ape??


..



..



..


hurmm...


..


..


..


..


..



lalalalalala..~

p.s: gedik!

.. cheQmOomOo ..

Thursday, June 2, 2011

Keistimewaan Bulan Rejab


Apabila kita meneliti kepelbagaian sumber yang ada di tangan ulama, didapati Rejab ada keistimewaannya tersendiri. Tidak hairanlah inti sari (matan) hadis “Rejab bulan Allah, Syaaban bulanku dan Ramadan bulan umatku..” disokong oleh ulama muktabar.

Imam al-Thabrani meriwayatkan daripada Anas bin Malik, apabila tibanya bulan Rejab, Baginda mendoakan: “Ya Allah, berkatilah hidup kami di bulan Rejab dan Syaaban dan sampaikan (hayat) kami kepada bulan Ramadan.”

Imam al-Thabrani meriwayatkan daripada Abu Hurairah, Nabi s.a.w tidak menyempurnakan puasa sebulan selepas berlalunya Ramadan kecuali pada Rejab dan Syaaban.

Imam Abu Thayyib al-Azhim juga mengatakan: “Dalam Sunan Abi Daud direkodkan Nabi s.a.w menggalakkan kita berpuasa di bulan yang haram. Rejab adalah satu darinya.”

Imam al-Baihaqi meriwayatkan daripada Imam Syafie berbunyi : “Telah sampai kepada kami Syafie mengatakan: Sesungguhnya doa itu mustajab pada lima malam; malam Jumaat, malam Aidiladha, malam Aidilfitri, malam pertama bulan Rejab dan malam nisfu Syaaban.”

Alangkah manisnya apabila kita dapat menyatukan ibadat solat, puasa, zikir, tasbih, tahlil, tahmid, qiyam, bersedekah dan kebaikan lain di bulan Rejab. Semoga amalan Rejab ini menjadi pemangkin untuk mereka yang benar-benar dahagakan kebesaran dan keagungan Allah.

Pencarian hakikat Rejab sebenarnya bermula dan berakhir dengan kesucian hati kita. Sucikan suapan, pakaian dan perbuatan kita. InsyaAllah sinar keagungan Rejab mampu menjadi milik kita secara hakikatnya.

.. cheQmOomOo ..

Wednesday, June 1, 2011

kena tag suda...

hehehehe ptg2 y mengantuk ni..
nk wat la tag ni..hehehe keje2 sila tggu :D


tp ni 1stime la y ade award2 ni..hehehe eksaited!!!

apekah y perlu dilakukn lpas bc entry ana a.k.a lala???

1. Copy imej award pada entry baru anda. - DONE
2. Buat link pada pemberi award. - DONE
3. Senaraikan 7 perkara berkaitan diri anda. - DONE
4. Tag pula 15 blogger pilihan anda. -DONE
5. Alasan kenapa tag blog mereka - DONE

7 perkara pasal cheQmoOmOo a.k.a amal..

1- ank bongsu dari 10 org adik beradik..
2-dah bertunang n nk kawen da insyALLAH..
3-sgt manja..tp sgt cpt marah tp cpt gk sejuk :p
4-birthday same ngn a.samad said :D
5-sy ade 49 ank saudara..insyALLAH akn 50 raya nnt ;)
6-sy sk kaler itam/coklat/kelabu/biru/merah/oren/kuning/pepel/ijau etc.. hahaha sumer kaler suke..tp xbrape sk shocking pink :p
7-sy sk tgk katun..sumer pun lyn hehehe tp skrg?sk tgk nora elena :D

TAG mereka..

1-http://whenheproposedisaidyes.blogspot.com/
2-http://kahwinbetulbetul.blogspot.com/
3-http://dia-honey.blogspot.com/
4-http://ellanordin.blogspot.com/
5-http://lukisancahayaphotog.blogspot.com/
6-http://www.ardinihumaira.com/
7-http://eidazainin.blogspot.com/
8-http://ajaries.blogspot.com/
9-http://strewberimanis.blogspot.com/
10-http://crocojaz.blogspot.com/
11-http://our-wedding-journal.blogspot.com/
12-http://intanorazam.blogspot.com/
13-http://mid-sayang.blogspot.com/
14-http://sweetcandyme.blogspot.com/
15-http://saniloveana.blogspot.com/

WHY mereka???

sbb mereka best..hehehe ade encik tunang..
tp y len2 tu sumer pemberi sumber inspirasi..
membantu dlm memberi idea2 bernas..psl kawen2 ni..
mmg terbaekkk :D
*obviously, this blog mmg suke follow blog kawen jek :))

all checked! DONE!

.. cheQmOomOo ..

damia

lg2 cerita ank dara ni..


ni pun gmbo dia gk..lpas tkar bju..


hehehe bdk tembam..


mama dia punye felt order da siap..
20headband..n 10brooch ;)

p.s: nk siapkn crepeflower plk ;)

.. cheQmOomOo ..

weding

sabtu lpas opismate kawen..
opismate ni nm dia dila, husband dia..alang..
dia guna pelamin en.ulul..opismate gk..
ni plk gmbo opismte..


..me~alang~kak linda~dila~kaknana..


bride n bride 2 be a.k.a pengapit hahahaha
xde pun pict ngn pengapit lelaki :p
errr bak kate kawan2..carik nahas~



nk jgk gegedik ngn bunge ni..wif photografer !


pehtu ahad..wedding ayu..kazen ku..

.. cheQmOomOo ..


..semalam..

.. menggigil ..


.. senyum ..

OP nikah..booked ;)

p.s: next?OV hunting..*pengantin bajet*

.. cheQmoOmOo ..